JRAB i Jönköping. Hyr container. Avfallshämtning, containers, flak, komprimatorer, kärl, Molok

Container, skåp, storsäck


Hyr container av oss i Jönköping med omnejd. Vi förenklar avfallshämtningen för dig och hittar lösningar som passar dina behov. Vi har containers, flak, komprimatorer,  kärl, Molok (underjordsbehållare) i alla storlekar för avfall som uppstår i verksamheten. Välj flera containers och dela upp avfallslagen;  t ex trä, well, metall – smart för både ekonomi och miljö. Tillsammans kommer vi fram till lämpligt tömningsintervall. Kontakta oss om du är nyfiken på att effektivisera avfallshanteringen i ditt företag, bostadsrättdsförening eller kommunala verksamhet. 

 

Container för privatpersoner

Det finns tillfällen då du behöver hjälp att bli av med extra avfall:

  • Flytt
  • Renovering
  • Trädgårdsstädning

Vi kan även specialbygga containrar och flak helt efter dina önskemål. 


CHECKLISTA

Tänk på det här när du hyr container hos JRAB:

  • Vad vill du slänga? – Att sortera avfallet kan innebära en lägre kostnad.  Vilket material är det mest av? Trä eller tegel är till exempel betydligt billigare att slänga än osorterat material. 
  • Var ska container/flak placeras? Containern är tung och kan skada t ex garageinfarten. Att lägga under ett skydd(träskiva/plåt eller liknande) förhindrar större skador, men det är såklart allra bäst att välja en placering på säkert underlag.
  • Finns det hinder i vägen?  Kan en lastbil komma fram till beställd adress, är vägen anpassad för en flera ton tung lastbil? Finns det nerhängande ledningar, eller liknande?
  • Behövs det tillstånd för placering? En offentlig plats som en väg, gata eller trottoar, ägs ofta av kommunen. Här kan det ibland krävas tillstånd från Polisen.
  • Behövs det kranbil för lyft? Ska containern lyftas över t ex ett staket eller en mur behövs det ofta en kranbil till hjälp. Tänk efter var den smidigaste och säkraste placeringen för containern är.


Undvik överlastad container! 

Inga föremål får sticka ut över containerns kanter, lasta jämnt fördelat och inte mer än tillåten maxvikt. Överlast konstateras på plats av chauffören, containern lämnas kvar för omlastning och kostnad debiteras för merarbete. Om överlast konstateras ska container tömmas till tillåten volym/vikt. Behöver du en extra container att lasta över till, kontakta oss för ny leverans.  

Varför har vi överlastningsreglerna? 

Det är enligt lag förbjudet att framföra fordon med överlast, chauffören riskerar böter och företaget kan förlora sitt tillstånd. Vid överlast debiteras du som kund för att täcka kostnader för extra transporter och arbete.

Kontakta oss


JRAB – Jönköpings Renhållning AB

Du hittar oss i Jönköping, Vaggeryd, Gislaved, Nässjö och Tranås.
Kontakta oss gärna så hjälper vi dig med allt från det lilla till en helhetslösning.

 

Jour dygnet runt! 036-36 21 80  |  info@jrab.se